Zomer-Expo in Cultuurhuis, Zwolle

Zomer-Expositie (juni & juli) in het Zwolse Cultuurhuis Stadshagen met vier kunstenaars.

Van 1 juni t/m 29 juli is er een Zomer-Expositie te bezichtigen, in het Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan1, Zwolle, van de volgende vier kunstenaars:
André Broens: schilderijen
Mary Stenekes: fantasiebeelden
Robert Haasjes: schilderijen op hout
Peter Kock: stenen sculpturen

André Broens (Lelystad) – Schilderijen

André heeft de kunstacademie (ArtEZ Zwolle) gevolgd en werkt in het basisonderwijs werkt. Zijn werk is veelal vrolijk, kleurrijk en heeft vaak verwijzingen naar de kunstgeschiedenis. Hij wil met zijn werk iets vertellen, door bijvoorbeeld een moment, een gebeurtenis of een verhaal aan te halen.
Kunst- en cultuureducatie op school staat bij hem hoog in het vaandel. Zo werkte hij bijvoorbeeld met zijn klas een muurschildering in BataviaStad, een groot standbeeld voor verzorgingstehuis De Uiterton en met meerdere scholen aan Corona- kunstwerken die door Flevoland reisden.
André heeft in de informatica gewerkt. Op de kunstacademie heeft hij dat filmen verder ontwikkeld. Vorig jaar was hij Filmleraar van het jaar (regio midden). De invloed van beide is onder andere te merken in zijn laatste digitale schilderijen. De QR-code bij de individuele schilderijen brengt je op een specifieke webpagina, waar je het verhaal over dat ene werk kunt ontdekken. Dit maakt schilderijen kijken ineens heel interactief.

www.abroens.nl
youtube.com/andrebroens
Facebook: André Broens

Mary Stenekes (Stadskanaal) – Fantasiebeelden

Haar hele volwassen leven is Mary creatief bezig geweest, al heeft het de jaren dat ze een fulltime baan en een gezin had, op een laag pitje gestaan.
Enkele jaren voor haar pensionering is ze zich gaan toeleggen op schilderen met acrylverf op doek. Ze heeft lessen en workshops gevolgd en maakt nog steeds deel uit van een schildergroepje.
Op een gegeven moment kwam ze in aanraking met textielverharder. Een veelzijdig product waar je ook een soort van klei van kunt maken. Ze leerde tijdens meerdere lessen en workshops hiermee werken en begon met veel plezier fantasiebeelden te maken wat ze nog steeds doet.

Facebook: Mary Stenekes

Robert Haasjes (Kampen) – Schilderijen op hout

Robert is 49 jaar en heeft niet aangeboren hersenletsel. Hij schildert sinds 2017. Daarmee is hij begonnen op de dagbesteding bij Interactcontour.
Toen hij er mee begon, was hij niet heel enthousiast. In het begin trok hij tekeningen over en kleurde ze naar eigen inzicht in. Daarna ging hij het steeds leuker vinden, en ging hij zelf tekenen en schilderen. Hij kijkt daarvoor vaak op Pinterest voor inspiratie. Hij werd steeds enthousiaster en merkte dat schilderen hem rust geeft. Het geeft hem zijn eigenwaarde weer terug, en niet onbelangrijk, een stukje zelfvertrouwen. Hij zou het leuk vinden om reacties te krijgen op zijn werk.
Zijn mailadres: robert.haasjes@tele2.nl

Peter Kock (Enschede) – Stenen Sculpturen

Peter is geboren op 24 augustus 1950 te Manokwari, Nieuw Guinea (Indonesië). Hij is autodidact en zijn kunstwerken zijn gemaakt in diverse soorten steen; van de zachte Braziliaanse/Chinese steen, via het iets hardere Albast/Seleniet, tot in de harde steensoorten zoals Serpentijn. Zijn werken zijn vooral figuratief/surrealistisch (organisch van vorm), waarbij zijn inspiratie vooral uit de dierenwereld komt, met af en toe een uitstapje naar een meer abstract werk.
Sinds 2008 heeft hij zijn eigen ambachtelijke stijl van werken ontwikkeld, waarbij de vorm, de lijnen en het gevoel met de steen leidend zijn, voor het vormen van het uiteindelijke sculptuur.
Een andere passie van hem is het geven van creatieve workshops in diverse soorten steen, voor één of meerdere personen in zijn eigen atelier, of op een mooie locatie buiten.

www.pekock.nl
Facebook: Pekock Kunstartiest