Tour of Art Flevoland

Tour of Art Flevoland is de voortzetting van Atelierroute Lelystad

Tien jaar lang, al sinds 2006, kan het publiek tijdens het eerste weekend van oktober op vele locaties in Lelystad genieten van mooie beeldende kunst. De eerste negen jaar stond deelname alleen open voor Lelystadse kunstenaars. Hoewel die opzet nog steeds succesvol was, werd het tijd voor verandering. Je moet tenslotte niet wachten met veranderen tot het evenement over het hoogtepunt heen is.

Het 10-jarig jubileum van Atelierroute Lelystad (2015) is daarom gevierd met een nieuwe opzet, waarbij voor het eerst deelname ook open staat voor overige Flevolandse kunstenaars, en waarbij op alle deelnemerslocaties meerdere deelnemers samen exposeren. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijker meerdere kunstenaars bezoeken, en hebben de deelnemers gemiddeld nog meer bezoekers. Deze nieuwe opzet is zeer succesvol gebleken. Het evenement gaat daarom met die opzet door.

Om de naam beter aan te laten sluiten bij de nieuwe opzet, heet Atelierroute Lelystad vanaf nu Tour of Art Flevoland. Het woord ‘Tour’ betekent hierin niet alleen ‘route’, maar ook ‘rondgang’. De Tour of Art Flevoland biedt dus een rondgang langs Flevolandse kunst.

De Tour of Art Flevoland vindt plaats op de eerste zaterdag en zondag van oktober, en biedt een podium voor beeldende kunstenaars uit heel Flevoland. Per deelnemerslocatie zullen min. 3 deelnemers aanwezig zijn om hun kunst te laten zien, en met de bezoekers in gesprek te gaan. Uiteraard kunnen bezoekers ook dit jaar kunstwerken aanschaffen.