Sunsation in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Het festival Sunsation bestaat 40 jaar. In het kader van dit jubileum organiseert het dit jaar "Sunsation in de Bieb".

Sunsation in de Bieb in kader jubileum 40 jaar

Festival Sunsation organiseert zaterdag 2 april ‘Sunsation in de Bieb’ in de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. Deze speciale bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het 40 jarig jubileum van festival Sunsation in het Observatorium Robert Morris. Sunsation bestaat dit jaar 40 jaar en is hiermee het oudste culturele festival van Flevoland en Lelystad. ‘Sunsation in de Bieb’ begint zaterdag 2 april om 10.30 uur (inloop 10.15 uur) en duurt tot 11.45 uur. Alle belangstellenden zijn welkom en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.festivalsunsation.com.

Sunsation in de Bieb
‘Sunsation in de Bieb’ heeft een veelzijdig programma met poëzie, muziek, interviews en inleidingen. Zo zijn er voordrachten van Thomas Gerla (stadsdichter van Lelystad) en de stadsdichter van Urk Bas Visscher. Er zijn interviews met Jan Gommer, directeur van de FlevoMeer Bibliotheek en Thomas Gerla als voorzitter van de Nationale Stadsdichtersdag. Martine van Kampen, de curator van Landart Flevoland, houdt een korte inleiding over het Observatorium Robert Morris, al bijna veertig jaar de festivallocatie van Sunsation. De muzikale omlijsting is in handen van Gijs Murray. Oprichter en bestuursvoorzitter van Sunsation Thom Ummels is presentator van deze bijzondere bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst is ook het jubileumboek ‘Ode aan de zon’ te koop.

Speciale Sunsationgedichten
In het programma is ook beperkte ruimte gereserveerd voor een aantal gedichten die over het festival Sunsation gaan. Dichters met zo’n gedicht worden opgeroepen zich voor 25 maart met hun gedicht aan te melden bij de organisatie via info@festivalsunsation.nl.

Over poëziefestival Sunsation
“Het festival Sunsation is al bijna veertig jaar een culturele traditie in Lelystad en Flevoland”, zegt Thom Ummels. “Wij zijn als het ware vergroeid met onze stad en met de provincie. Om die reden willen we ons ook vaker laten zien gedurende het jaar en de band met belangstellenden, instellingen en organisaties versterken. Zeker nu we dit jaar het jubileum van Sunsation vieren. Mensen die het festival nog niet kennen, kunnen op deze manier ook kennismaken. Het is bovendien een mooie uiting van onze samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek”.

Het festival Sunsation vindt plaats op 17 en 18 juni.