Sunsation 40 met Herman Brusselmans, Joost Oomen en Piet Gerbrandy

40e Sunsation: veelzijdig en met grote namen.

Jubileumeditie oudste culturele festival van Flevoland

Op 17 en 18 juni viert Festival Sunsation de zomerzonnewende in Observatorium Robert Morris. Een veelzijdig programma met poëzie, muziek en interviews. Al veertig jaar is Sunsation de poëtische ontmoetingsplek van Flevoland en daarmee het oudste culturele festival in de provincie. Festival Sunsation begint vrijdag 17 juni om 20.00 uur en eindigt zaterdag 18 juni om 10.00 uur. Alle liefhebbers van cultuur en poëzie in de breedste zin zijn welkom en de toegang is gratis. Het hele programma is te vinden op www.festivalsunsation.nl.

In het oog springende namen in het programma van de veertigste editie zijn Herman Brusselmans, Piet Gerbrandy en Joost Oomen. Spoken word krijgt aandacht door de voordracht van Sandy Bosmans. Bijzonder onderdeel vormt het retrospectief op twee prominente dichters die in het verleden Sunsation luister bij hebben gezet: Simon Vinkenoog en Johnny van Doorn. Hun twee weduwen Edith Ringnalda en Yvonne van Doorn belichamen deze terugblik. Het ensemble Black Pencil verzorgt bij het krieken van de dag de muzikale opening.

Thom Ummels, voorzitter van festival Sunsation, blikt vooruit: “We hebben een mooi jubileumprogramma samen kunnen stellen. Met een blik op het verleden, maar ook eigentijdse elementen. Met klassieke poëzie en spoken word. Sunsation als een dichterlijk palet op de unieke locatie van het Observatorium Robert Morris.”

Open-Dicht Podium

Festival Sunsation is een festival van iedereen. Op vrijdagavond 17 juni wordt traditiegetrouw het Open-Dicht Podium georganiseerd. Een podium voor iedereen die poëzie of verhalen schrijft en wil voordragen. Iedere deelnemer krijgt zeven minuten podiumtijd. Aanmelden kan eenvoudig door het zenden van een email naar openpodium@festivalsunsation.nl. Vermeld hierbij kort informatie over jezelf, je gedichten en wat je verder kwijt wil.

Laagdrempelig poëziefestival

Het festival Sunsation is een culturele traditie in Lelystad en Flevoland. Het groeide in veertig jaar uit tot een breed, laagdrempelig poëziefestival. Het natuurlijke decor wordt gevormd door één van de belangrijkste landschapskunstwerken van Nederland: het Observatorium Robert Morris. Festival Sunsation brengt bezoekers unieke combinatie van poëzie, land-art en de prille ochtendstond op het nieuwe land van Flevoland. Vele dichters, zoals Johnny van Doorn, Remco Campert, Jan Wolkers, Lieke Marsman, Tsead Bruinja, Simon Vinkenoog, Gerrit Komrij en Marieke Lucas Rijneveld traden in het verleden op.

Foto’s (c) Fotostudio Wierd