Opening van Natuurkunstpark 2024

Uitnodiging voor opening van Natuurkunstpark 2024, op zondag 7 juli, om 14.00 uur. Thema dit jaar is VRUCHTBAAR.

In 2005 werd de eerste Natuurkunstpark georganiseerd, een kunstroute door Natuurpark Lelystad georganiseerd door Kunstenaars Flevoland in samenwerking met Het Flevo-landschap; nu, twintig jaar later, vieren we het porseleinen jubileum. De kunstenaars doen dat met dezelfde energie en bevlogenheid als in het eerste jaar!

Dit jaar bestaat de route uit elf kunstwerken die verspreid staan in het park. Op zondag 7 juli wordt de route geopend met een gezamenlijke wandeling langs de route. Die wandelingen zijn altijd leuk, gezellig en onderhoudend. Bij elk kunstwerk neemt de kunstenaar kort het woord en kunnen de bezoekers reageren op wat ze zien.
Om 14.00 uur is er eerst bij het amfitheater een openingspraatje en rond 14.15 uur start de wandeling. Aan het eind wachten de drankjes en de hapjes. Je bent van harte welkom om mee te wandelen. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

De kunstwerken zijn dit jaar gemaakt door Charleton Mercelina, Marja Thijssen, André Broens, Aleksander Willemse, Ninette Koning, Evelien Stor, Mannie Krak, Michel Bongertman, Foktje Doornbos, Collin de Bruin en Linde Gadellaa. Hein Walter schreef de gedichten bij de werken. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘Vruchtbaar’.

Ook dit jaar zullen van alle werken weer gratis ansichtkaarten beschikbaar zijn. Die zullen eind juli in de kaartenmolen staan, in het bezoekerscentrum. En de laatste jaren worden er op een aantal zondagen gratis workshops gegeven. Ook dit jaar! Op zondag 21, 28 juli, 4 en 11 augustus zijn er kunstenaars in het park en kun je van 11 tot 3 uur meedoen aan drie verschillende creatieve workshops.

Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11
Lelystad