Leerlingen maken beeld voor “De Uiterton”

Leerlingen van basisschool Laetare maken een beeld voor de bewoners van woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad. Het laat de wandeling zien van een kind met een bewoner van De Uiterton in een rolstoel.

Leerlingen van basisschool Laetare komen heel frequent op bezoek bij de bewoners van woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad. Behalve dan in coronatijd. Daarom maakten de kinderen een beeld voor de bewoners. Meester André Broens, die ook kunstenaar is, bedacht het beeld. ‘Het laat de wandeling zien van een kind met een bewoner van De Uiterton in een rolstoel’, legt hij uit. Want dat is één van de gezellige dingen die de ouderen en de kinderen nu al zo lang moeten missen. En dat geldt ook voor de paaspakketten, de liedjes en de spelletjes. André: ‘Met het beeld willen we de bewoners laten zien dat wij aan ze denken’.

Het beeld is gemaakt van natuurlijk materiaal dat de kinderen van de bovenbouw op 25 maart hebben verzameld in het Hollandse Hout. In ruil voor het hout hielpen ze de boswachters van Staatsbosbeheer met het uitzetten van een nieuwe wandelroute. Met een aanhanger vol met hout keerden ze toen terug naar school.

De onthulling van het beeld was extra feestelijk, omdat De Uiterton woensdag zijn 35-jarig bestaan vierde.
Het project werd mogelijk gemaakt door de Riki-stichting, die er ook altijd voor zorgt dat Laetare de paas- en kerstpakketten kan uitdelen in De Uiterton.

Lees hier en hier meer.