Hommage aan kunst en cultuur van 20e eeuw

O.a. Kunstenaarscollectief KUP-11 exposeert in Museum Nagele.

Kunst en cultuur van de 20e eeuw

Kunstenaarscollectief KUP-11 uit Lelystad organiseert samen met kunstenaars van StEK (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief) en kunstenares Trudi de Kreek een unieke expositie in Museum Nagele onder de titel ‘Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw’. De expositie is te bezichtigen van 3 december t/m 28 februari.
Met het thema willen de 25 deelnemende kunstenaars een ode brengen aan een aantal stromingen en specifieke kunstenaars uit de vorige eeuw. De expositie omvat zowel schilderijen en beelden, als papierkunst en enkele kledingstukken. Het resultaat is een indrukwekkend eerbetoon aan de kunst waar velen mee zijn opgegroeid. Rondlopend op de expositie herkent u bekende kunststromingen zoals Kubisme, Expressionisme, De Stijl, Popart en Op Art en de inspiratie vanuit kunstenaars zoals Camille Claudel, Henri Matisse, Jan Schoonhoven, Pablo Picasso en Sonia Delaunay.

Deze expositie mag u niet missen!

Museum Nagele mag maximaal 30 bezoekers tegelijk toelaten, u dient zich daarom vooraf aan te melden (zie hiervoor museumnagele.nl) en een mondkapje is verplicht. Vanaf 13 december is er gratis entree voor de eerste 50 bezoekers; daarna geldt de museum-entree van 5 euro.
In de weekenden zijn enkele kunstenaars aanwezig om hun werk toe te lichten. Meer informatie over de expositie, KUP-11 en welke kunstenaar wanneer aanwezig is, vindt u op www.KUP-11.nl

Algemene informatie
titel : Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw
locatie : Museum Nagele, Ring 23 – 8308AL – NAGELE
organisator : kunstenaarscollectief KUP-11
(voor vragen kunt u mailen naar kup11lelystad@gmail.com)
periode : 3 dec. 2020 tot 28 feb. 2021
opening : i.v.m. Corona is er geen officiële opening

Werken op de foto’s zijn (v.l.n.r.) van Gerri, Walda, Simone, Victor en Rob.