Flevolands kunstenaar in muziekvideo

Muziekclip "The Pilgrim"

Flevolands kunstenaar André Broens is gevraagd om mee te spelen in de videoclip “The Pilgrim” van Pyrolysis. In de video speelt André de hoofdrol van pelgrim Niel. De naam is ontstaan uit de volgende regel uit de songtekst: “kneel before the ocean”.

Pyrolysis is een jonge, energieke akoestische folkband, die met bouzouki, accordeon, bodhrán, viool en bas een ijzersterk eigen repertoire neerzet. De band wordt geprezen om zijn unieke geluid waarin traditionele muziek en moderne elementen op spannende manieren met elkaar worden verweven.

De video zit tjokvol met symboliek. Denk daarbij vooral aan de stenen, die in de vioolkoffer mee gaan op reis.
De kern van “The Pilgrim” is een epische reis waar veel mensen zich op de een of andere manier in kunnen vinden. Het nummer vertelt het verhaal van een uitgeputte, eenzame reiziger. De tocht door verlaten steden, lege weides, donkere bossen en uitgestrekte duinvlaktes brengt hem uiteindelijk zijn moment van helderheid en verlichting.

De videoclip van “The Pilgrim” verbindt de kijkers niet alleen met de boeiende beelden, maar benadrukt ook bepaalde thema’s zoals doorzettingsvermogen, moed, bezinning, geloof, hoop en veerkracht.

“The Pilgrim” van Pyrolysis is een emotioneel resonerend kunstwerk geworden over het erkennen van jezelf en het nastreven van je doel. Het geeft de kijkers visuele aanwijzingen over belangrijke thema’s. Het geheel is allemaal meesterlijk gepresenteerd in prachtige beelden die de boodschap van de woorden versterken. Het werk is esthetisch zeer geslaagd.