Expositie Timeline 1 in het Provinciehuis

In het kader van het 30 jarig bestaan van de KVF wordt de expositie Timeline 1 gehouden in het Provinciehuis. Van 20 februari tot 9 april 2019

TimeLine 1 – project 7
Op vrijdagmiddag 22 februari, om 16.00 uur, wordt het project TimeLine 1 geopend (op vrijdag 12 april volgt Timeline 2 !).

De tentoonstelling Timeline is een wandeling door de recente geschiedenis. De deelnemende kunstenaars kregen allemaal een jaar toegewezen. Uit dat jaar moesten ze een belangwekkende gebeurtenis kiezen en zich daardoor laten inspireren. In 1989 werd de KVF opgericht en in dat jaar viel ook de Berlijnse Muur. In 1991 begon de oorlog in Joegoslavi√ę, in 1995 werd Ajax Europees kampioen en in 2000 kwam Playstation 2 uit. Zomaar een greep uit de onderwerpen die in het Provinciehuis te zien en te lezen zijn. Want bij elk werk hangt een informerende tekst.

De eerste Timeline loopt van 1989 tot 2003. Joke Ziekenoppasser, Jan Coenen, Alda Koning, Ad Kuijper, Eleni Tzatzalos, Geertruida Krake, Hein Walter, Ko van Velsen, Peter Koelman, Jeannette Plantenga, Frea Lenger, Marisja van Weegberg, Willem Hoogeveen, Gonny Geurts en Godfried Zöllner zijn de kunstenaars die zich hebben geworpen op de eerste vijftien jaar. In april, met Timeline 2, krijgen we de jaren 2004 tot 2018 te zien.
De KVF heeft voor het hele projectjaar subsidies gekregen van verschillende gemeenten en fondsen, zoals de gemeente Lelystad en Cultuurfonds Almere. Ook de Provincie Flevoland heeft een belangrijke bijdrage geleverd.