Expositie SKD in Dronten

In de bibliotheek van Dronten exposeren Marjen Blanken en Aad Gordijn

De SKD wil u attent maken op haar nieuwste expositie in de FlevoMeer Bibliotheek Dronten / De Meerpaal.
Zowel op de 2e etage als op het Serviceplein worden schilderijen en driedimensionaal werk getoond van de kunstenaars:

Marjen Blanken uit Lelystad met beelden
Aad Gordijn uit Dronten met schilderijen

Marjen Blanken exposeert met beelden in steen, ze werkt het liefst met middelharde steen, zoals Albast en Serpentijnsoorten.
Ze is autodidact en heeft veel workshops gevolgd om zo haar techniek te verbeteren. Het driedimensionaal werken met steen vindt ze fascinerend. Het is voor haar een uitdaging om van een ruwe steen een aaibaar beeld te maken.
Haar beelden zijn meestal gestileerd figuratief. Soms werkt ze vanuit een geschetst ontwerp maar ze kan ook geïnspireerd worden door de vorm van de steen.

Aad Gordijn tekent en schildert sinds zijn vroege jeugd. Na beëindiging van zijn werk in de grafische industrie stortte hij zich geheel op schilderen en beeldhouwen en is bezig aan een grote inhaalslag op het creatieve vlak.
Hij werkt tweedimensionaal in olieverf, acryl, aquarel, gouache en air brush en maakt sinds kort ook steeds meer computer art. In driedimensionaal in hout steen en chamotte.
Zijn thema’s zijn klassiek: het portret, het naakt, het kind, het dier en het landschap.

In het werk van Aad spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd. Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om ‘suggestie van aanwezigheid’. Hiervoor zijn kleur en sfeer even bepalend als de exactheid van details.

De aard van het werk is overwegend figuratief met een grote voorkeur voor mens en dier en beweegt zich tussen fotorealisme en impressionisme.

Waar:
FlevoMeer Bibliotheek Dronten 2e etage en De Meerpaal Serviceplein
De Rede 80, 8251 EX Dronten
Plan uw route

Wanneer:
10 december 2019 tot 3 maart 2020