Expositie LAK

NICO MOONEN EXPOSEERT IN ATELIER DE VESTE

Van 6 september t/m 23 oktober exposeert amateurkunstenaar Niko Moonen in het atelier van de Lelystads Amateur Kunstenaarsvereniging (LAK)
Nico Moonen is sinds 2014 lid van het LAK. Daarvoor was hij, naast zijn baan in het onderwijs, bezig met verschillende kunstzinnige hobby’s zoals beeldhouwen, tekenen, schilderen en keramiek.
Nadat hij in 2014 stopte met werken heeft hij zijn hobby’s serieuzer opgepakt en zich bij de LAK bekwaamd op grafisch gebied met ondersteuning van zijn mentoren Henk Siepel en Ben Flik. Nico is medeoprichter van het etscollectief. Naast etsen op zink, kunststof en fotografisch etsen is hij ook bezig geweest met linoleum snijden en het maken van monoprints.
Nico werkt graag met primaire kleuren, probeert zijn voorstellingen simpel te houden en werkt met verschillende technieken en materialen.
Zijn inspiratie haalt hij gedeeltelijk uit werk van de CoBra groep; met name de Nederlandse kunstenaars Lucebert, Constant, Appel en Corneille. Zij maakten kleurrijke werken met allerlei materialen zonder vooropgezet plan en met veel fantasie. Het experiment staat voorop! Nico is een grote fan van Herman Brood, Marianne Naerebout, Ans Wortel, Anton Heijboer, Rob Scholten en Jan Creemer.
Nico geniet van zijn fantastische hobby en hoopt nog vele jaren etsen, tekeningen en schilderijen te mogen maken!
De expositie is tijdens de openingstijden van het atelier te bezichtigen in Atelier de Veste, De Veste 16-77 (boven de parkeergarage).
Voor meer informatie en openingstijden van het atelier zie: atelierdeveste.blogspot.nl