Expositie Klein en fijn

Expositie van Grietje van Wijk en Nathalie Muller Zône Galerie in Leiden in augustus

In augustus exposeren Grietje van Wijk met viltobjecten en Nathalie Muller met textiel/grafiek bij Zône galerie voor Kunst en Vormgeving in Leiden.
Wol, water en olijfzeep, meer heeft Grietje van Wijk niet nodig voor het maken van haar objecten. Eindeloos varieert zij door dik of dun te vilten, door het toevoegen van andere materialen zoals zijdevezels en draden en door het toepassen van een uitgebreid kleurenpalet. De wollenvezels vilt zij tot een plat vlak of tot een driedimensionaal object. Haar werk heeft een hoge aaibaarheidsfactor, wol is immers van nature zacht en warm.
Nathalie Muller is zowel actief op het gebied van textielkunst als grafiek (etsen) waarbij zij zoekt naar de mogelijkheden om haar eigen handschrift, binnen bestaande materialen en technieken, uit te diepen. Dit leidt tot vrij experimenteren, het zoeken naar grenzen van wat mogelijk is en het aftasten van verschillen en overeenkomsten tussen de textiele- en grafische processen. Textiel blijft hierbij, ook binnen de grafiek, haar uitvalsbasis.

Adres:
Zône galerie voor Kunst en Vormgeving
Nieuwstraat 17b, Leiden
www.galeriezone.nl