Expositie in het FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Exposerende kunstenaars in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten.

Stichting Kunstraad Dronten organiseert van 16 augustus tot 18 november een expositie in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten (De Meerpaal Serviceplein, De Rede 80), waarbij de volgende kunstenaars exposeren: Angèle Hoegee (keramiek) een Willem van Baarsen (schilderen).
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Angèle Hoegee (keramiek):
Vroeg in m’n jeugd was ik al enthousiast bezig met klei en maakte ik figuurtjes. Als autodidact heb ik een cursus keramiek gevolgd. Mede hierdoor heb ik een balans gevonden tussen technische vaardigheden en creativiteit. De creativiteit voert bij mij altijd de boventoon en dat geeft mij als keramiste de grootste voldoening. In de loop der tijd ben ik gaan zoeken naar een werkwijze om goedkoper en dunner te kunnen werken. Dit mondde uit in het werken met papier-maché. De laatste jaren ben ik objecten gaan maken in combinatie met materiaal dat ik in kringloopwinkels opduik. Zoals b.v. een roestig frame waar ik een figuur in plaats, of een oud karretje waar ik een keramisch bootje op maak. Het is geweldig om met de combinatie van deze verschillende materialen te werken vaak met een knipoog als resultaat.
Mijn werk is ook te zien in de galerie van het Kunstcollectief.

Willem van Baarsen (schilderen):
Vanaf mijn jeugdjaren schilder ik al. Ik ben een autodidact; met vallen en op staan heb ik mij het schilderen eigen gemaakt. De stijl waarin ik schilder is ‘fotorealisme’ in olieverf, waar ik veel voldoening uithaal. Op de expositie zijn gevarieerde schilderijen te bezichtigen, van een stilleven met een hamburger tot een autowrak. Ik haal mijn onderwerpen uit foto’s die ik tegenkom, of uit zelfgemaakte foto’s.
In de galerie van het Kunstcollectief vindt u nog meer werk van mij.

Klik op ‘BEKIJK ALLE FOTO’s’ voor een foto van een kunstwerk van beide exposanten.