Expositie in het Aeres Bedrijven Centrum

Exposerende kunstenaars in het ABC-gebouw.

Stichting Kunstraad Dronten organiseert van 10 september tot 9 december een expositie in het ‘ABC-gebouw’ (De Drieslag 30, 8251 JZ Dronten), waarbij de volgende kunstenaars exposeren: Bertie van Zijl, Fransje van Eersel-Tweebeeke en Rita Niemeijer (schilderen), Sylvia van de Kamp (keramiek en paverpol) en Piet Gille (hout).
De expositie is te bezichtigen tijdens kantooruren. Hij kan ook buiten kantooruren bezichtigd worden, na afspraak met de stichting Kunstraad Dronten.

Bertie van Zijl:
Ik woon in Lelystad en heb daar met drie andere kunstenaars een atelier.De aanloop tot het schilderen kwam wat onverwacht. In 1994 werd ik door een vriendin onder ‘valse’ voorwendselen meegenomen naar een schilderles. Niet mijn hobby, dacht ik toen. Dankzij de enthousiaste docent kreeg ik er al snel plezier in, begon ik het spannend te vinden en werd het een uitdaging. Daarna was ik niet meer te stoppen.
Ik werk het liefst op grote doeken met acrylverf of olieverf; ikgebruik daarbij ook verschillende andere materialen. Mijn werk is veelal abstract of geabstraheerd.
Exposities o.a. in:Kerkje van Persingen, Bataviamuseum, Huiskamergalerie ‘Aan de wand’ in de Jordaan, NH Hotel Schiphol, Congresgebouw Noordwijk, Creatieve Campus Almere.
Ik heb vele jaren meegedaan aan Atelierroute Lelystad / Tour of Art Flevoland. Ook heb ik meegewerkt aan een muurschildering van het trappenhuis van ziekenhuis St. Jansdal. In Lelystad.

Fransje van Eersel-Tweebeeke:
Ik schilder sinds 1992. In 1980 begon ik met beeldhouwen, waarvoor ik les had genomen bij Robert Bosari. Na een aantal jaren ben ik overgegaan naar schilderen; wederom heb ik les genomen bij Robert Bosari, die mij zo enthousiast maakte met dit fenomeen.We hebben met zijn vieren een gezamenlijk atelier, in Lelystad, waar we schilderen met heel veel materialen, o.a. zand, epoxy, olieverf en acryl. Onze nieuwsgierigheid is hierin heel groot.
Daarna gingen wij werken met boetseerwas (les van Camille van Os). Het werk wordt daarna gegoten in brons of neolith. Door onze nieuwsgierigheid zijn we hier heel enthousiast in bezig.
Exposities o.a. in: het Chocoladekerkje in Weesp, Industriegebied in Zeist, Bataviamuseum, NH Hotel Schiphol AirPort, Noordwijk Congresgebouw, Kerkje van Persingen.
Ik heb vele jaren meegedaan aan Atelierroute Lelystad / Tour of Art Flevoland. Ook heb ik meegewerkt aan een muurschildering van het trappenhuis van ziekenhuis St. Jansdal in Lelystad, en heb ik op meerdere kunstmarkten gestaan.

Sylvia van de Kamp:
Boetseren, lekker met de handen in de klei, dat is mijn passie. Het werk dat ik maak is heel divers. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, en ik gebruik foto’s om de beelden er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Ik boetseer dieren (bijvoorbeeld uw huisdier), gezichten en aangeklede mensfiguren.Ik werk in opdracht, voor particulieren en bedrijven. Ook met een eigen ontwerp kunt u bij mij terecht.
In 2012 heb ik een opleiding cursusleidster paverpol gedaan en in 2014 de masterclass abstracte figuren en vogels. De combinatie keramiek en paverpol geven bijzondere effecten.

Rita Niemeijer:
Mijn naam is Rita Niemeijer; ik ben geboren en getogen in Groningen. In 2005 ben ik verhuisd naar Dronten. In Groningen ben ik begonnen met schilderen van aquarelleren. Na mijn verhuizing heb ik de draad weer opgepakt en heb ik lessen gevolgd voor schilderen met acryl. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld en dat geeft me veel plezier. Schilderen geeft me ontspanning. Je bent in je eigen wereldje. Ik werk graag met verschillende materialen; je kunt zoal denken aan schors, takjes of schelpen. Kleuren inspireren mij.

Piet Gille:
Piet werkt zuiver intuïtief en eigenlijk alleen maar in hout. Als hij aan een boomstam begint gaat de guts er op goed geluk in. Het liefst heeft hij een ongevormde boomstam omdat een stuk hout dat al ergens op lijkt hem te veel in een richting dwingt en het creatieve proces verstoort. Meer nog dan het resultaat, boeit hem het proces dat, zeker omdat het om een driedimensionale aanpak vraagt, vaak dwingt tot het weghakken van inmiddels geliefde vormen. Veel inspiratie vindt hij in de beeldhouwers uit de jaren voor de tweede wereldoorlog, zoals de Roemeen Brancusi en de Engelsen Moore en Hepworth.
Zijn beelden zijn vrijwel altijd abstract of in hoge mate geabstraheerd.

Klik op ‘BEKIJK ALLE FOTO’s’ voor een foto’s van één kunstwerk van elke van de exposanten.