De Rode Loper – een KVF project

Vijf beeldend kunstenaars beschilderen live een 50 meter lange rode loper.

Meestal werken ze in hun atelier aan een doek op een ezel, maar de vijf beeldend kunstenaars van het project ‘De Rode Loper’ schilderen deze keer op straat: ze beschilderen ze een vijftig meter lange rode loper.
De Rode Loper (met subsidie van de Provincie Flevoland / Balkonscene regeling 2021) is een kunstenaarsproject dat in vier steden plaatsvindt.
Het publiek speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van het uitgestrekte schilderij! De voorbijgangers kunnen terwijl ze kijken even model staan of ze kunnen suggesties doen voor onderwerpen.

Het schilderproject is een theatrale manier van kunst maken, een project dat de verbinding tussen makers en publiek als basis heeft en dat ook leuk is om naar te kijken. Door de coronacrisis hebben we allemaal ervaren dat kunst (beeldende kunst, muziek en theater) niet zonder toeschouwers kan en dat de toeschouwers ook niet zonder kunst kunnen. Nu het weer kan, leggen de kunstenaars de rode loper neer voor het publiek!

De vijf schilders, Collin de Bruin, Marianne Alting Brooijmans, Gonny Geurts, Floor Schothorst en Hein Walter, werken met kwasten, borstels en bezems. Gitta de Ridder zorgt met haar gitaar en stem voor de muzikale omlijsting.
Aan het eind van het project wordt het lange schilderij in vier stukken gesneden. De vier kunstcentra (De Meerpaal, De Agora, De Verbeelding en De Kunstlinie) krijgen allemaal een deel, dat ze op straat kunnen neerleggen als de zalen weer open gaan.
Op www.flevokunst.nl zal na afloop een publicatie komen te staan met foto’s van het proces.

Dronten: zaterdag 28 augustus, 12.00 tot 16.00 uur  (op het plein voor De Meerpaal)
Zeewolde: zaterdag 4 september, 12.00 tot 14..00 uur (in het centrum van Zeewolde en vanaf half 3 bij De Verbeelding)
Lelystad: zaterdag 18 september,  12.00 tot 16.00 uur (in het centrum)
Almere: zondag 26 september, 12.00 tot 17.00 uur (op het Stadhuisplein)