De Cultuurgids Lelystad

Alle cultuur in Lelystad is digitaal terug te vinden in de online Cultuurgids Lelystad.

Op 01-dec-2021 is de digitale ‘Cultuurgids Lelystad’ gelanceerd. In samenwerking met Kubus, verenigingen en organisaties op het gebied van kunst en cultuur, is er al geruime tijd achter de schermen gewerkt aan een digitale gids. In de gids is een overzicht te vinden van culturele instellingen, stichtingen, verenigingen, particuliere initiatieven, kunstenaars en galeries. De Cultuurgids Lelystad is vanaf nu voor iedereen toegankelijk en te vinden op: www.cultuurgidslelystad.nl.

De Cultuurgids is van en voor iedereen. Eerder werd er door Kubus een papieren gids, De OOK (Oog Op Kunst), uitgegeven. Hierin stond, net zoals bij de Cultuurgids, iedereen in Lelystad die actief is op het gebied van kunst en cultuur. Twee jaar geleden is er een kort onderzoek geweest onder een aantal organisaties over de digitalisering van De OOK. De resultaten waren unaniem. Iedereen was voor een digitale versie van De OOK. Aino Merits, Intendant Amateurkunst: “Er is continu beweging in de cultuursector. Hierdoor komen er nieuwe groepen bij, maar vallen er ook wel eens groepen af. Het voordeel van de Cultuurgids digitaal is dat deze ook goed up-to-date te houden is. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat. Alle organisaties en locaties op het gebied van kunst en cultuur in Lelystad overzichtelijk op één plek!”

Er is veel informatie verzameld over iedereen die op dit moment actief is op het gebied van kunst en cultuur. Daarmee is een zo compleet mogelijke gids gecreëerd.
Doordat het online is, is het actueel houden veel makkelijker geworden.

De Cultuurgids Lelystad is voor iedereen toegankelijk en is te vinden op: www.cultuurgidslelystad.nl.