Natuurkunstpark – PASVORM

De KVF organiseert ook dit jaar weer Natuurkunstpark. De opening is op 8 juli om 14.00 uur

Dit jaar organiseert de Kunstenaars Vereniging Flevoland voor de 14de keer Natuurkunstpark, een kunstroute die elke zomer Natuurpark Lelystad opsiert. Je loopt als bezoeker door het park en komt dan de verrassende kunstwerken tegen! Er staat steevast een bordje bij het kunstwerk, met daarop een poëtische tekst. Deze teksten geven betekenis aan de kunstwerken zonder dat ze teveel uitleggen; ze geven de bezoekers een manier van kijken.

Elk jaar is er een ander thema. Dit jaar is het thema PASVORM. Een aantal kunstenaars grijpt het thema aan om te vertellen over de manier waarop de mens de natuur behandelt: de natuur is niet vrij om te groeien en te bloeien, maar wordt door de mens ingesnoerd. Een van de kunstenaars bekritiseert met zijn werk de manier waarop de journalistiek door de commercie wordt vermalen tot eenheidsworst. Er zijn ook kunstenaars die het thema luchtig benaderen en een speels object hebben gemaakt. Kortom, iedere kunstenaar vult het thema op haar of zijn eigen manier in. De bezoekers van het park worden vervolgens even in beroering gebracht of aan het denken gezet… en vervolgen hun weg in het park op zoek naar de dieren die zich verschuilen in het groen – zoals otters, elanden, zwijnen en przewalskipaarden.

Als je de wandeling maakt, dan kom je werken tegen van Iris van ’t Bosch, Linde Gadellaa, Isabel Fírvida, Rob van den Broek, Willem Hoogeveen, Michel Bongertman, Ninette Koning, Sonja Rosing, Marisja van Weegberg en Els Franken. De teksten zijn geschreven door Hein Walter.
Net als voorgaande jaren worden er weer ansichtkaarten gemaakt van de werken. Die zijn drie weken na de opening gratis beschikbaar bij het bezoekerscentrum – zolang de voorraad strekt.
De opening is op zondag 8 juliom 14.00 uur. U bent van harte welkom! Na een welkomstwoord vertrekt de groep voor een wandeling langs de werken. De opening eindigt zoals altijd met een drankje en een hapje. De ansichtkaarten zijn vanaf 29 juli beschikbaar. De kunstwerken blijven tot eind oktober staan.