Expositie Flevomeer bibliotheek Dronten

Van 15 september tot 13 december is er een nieuwe expositie in de bibliotheek van Dronten

De Stichting Kunstraad Dronten (SKD) nodigt u uit voor haar nieuwste expositie in de FlevoMeer Bibliotheek Dronten / De Meerpaal.
Zowel op de 2e etage van de bibliotheek als op het Serviceplein wordt werk getoond van de kunstenaars:

Esam Alwasete, Lelystad met schilderijen
Anne Graalman, Leleystad met schilderijen
Jeanne Marie Schuddeboom-van Irsen, Lelystad met keramiek

Esam Alwasete, schilderijen

Esam Alwasete  uit Lelystad, is in 1989 afgestudeerd aan de Academy of Fine Art in Bagdad. Hij volgde daar opleidingen op het gebied van theater, schilderen en muziek. Hij heeft in zijn eigen land (Irak) 20 jaar opgetreden als drummer en was ook acteur. Hij schrijft gedichten, die op een Arabische website staan.
Schilderen doet hij zowel met olieverf als in gemengde technieken. Hij houdt erg van abstract werk, maar schildert ook portretten en landschappen.
Hij heeft via XL De Ateliers gewerkt, met vluchtelingkinderen in het AZC te Dronten.
Evenals Anne Graalman is hij lid van het Kup-11 en de Dijkdichters.

Anne Graalman, schilderijen

In het afwisselende oeuvre van Anne Graalman staat de psychologie van de mens en zijn emoties centraal. Anne Graalman is een mensenmens en dat bleek al in haar werk als docente Expressie en in de zorg.
De geboren Haarlemse woont sinds 2012 in Lelystad Haven, waar ze gefascineerd raakte door het leven in haar tuin en het Markermeer.

Naast het gebruik van acrylverf op doek gebruikt ze ook zand, klei of boomschors.
Ze sloot zich aan bij het kunstenaars-collectief KUP 11, waarmee ze onlangs nautisch werk toonde in de stadskazerne van Kampen.
Haar veelzijdigheid komt naar voren in boetseren, theater, zang, pianospel en poëzie. Ze is lid van de dichtersgroep ”De Dijkdichters” in Lelystad.

Jeanne Marie Schuddeboom-van Irsen, keramiek

Geboren in 1945 te Rotterdam. Op de kleuterschool was ze al bezig met tekenen en schilderen. In 1974 is ze met het gezin in Lelystad gaan wonen. Toen de kinderen het huis uit waren, heeft ze bij de Kubus het tekenen en schilderen weer opgepakt. Dit beviel zo goed dat ze hierin haar passie heeft gevonden. Ook heeft ze een paar jaar op beeldhouwen gezeten. Dat werd te zwaar en ze is overgegaan op keramiek. Eigenlijk is keramiek vorm-geven en schilderen ineen. Ook is het altijd weer een verrassing wat er uit de oven komt.  Schilderen doet  ze ook nog steeds met veel plezier. Haar onder-werpen zijn mens, dier en spel maar met wat humor.
Waar:
Flevomeer Bibliotheek Dronten 2e etage en De Meerpaal Serviceplein
De Rede 80,
8251 EX Dronten

Wanneer:
15 september tot 13 december 2018