Expositie ‘Drie keer uitgesproken’

Van 12 januari tot en met 19 februari exposeren Frea Lenger, Else van Luin en Marjolein van Lubeck in het Provinciehuis

Drie keer uitgesproken
Een expositie met Flevolandse kunst  van Frea Lenger, Marjolein van Lubeck en Else van Luin

Op 12 januari 2018 zal de heer L. Verbeek, Commissaris van de Koning in Flevoland, de expositie openen met kunstwerken van drie uitgesproken Flevolandse vrouwen: Frea Lenger uit Almere, Marjolein van Lubeck uit Lelystad en Else van Luin uit Dronten. Het provinciehuis is de plek waar dit alles samenkomt.

Alle drie de dames hebben in de loop van hun leven een eigen beeldende taal ontwikkeld en zijn niet alleen in dit opzicht ‘uitgesproken’. Zij vertellen hun ‘verhalen’ door vanuit strikt persoonlijke stijlen hun ‘woorden’ te vertalen naar sierlijke en tegelijkertijd spannende vormen. Al schilderend voegt Frea kleuren toe, Else probeert ze in haar prenten zo veel mogelijk weg te laten en Marjolein weet haar strakke vormgeving organisch te ontwikkelen.
Frea kiest doorgaans voor zowel groot formaat als ook voor het kleine, zowel in haar tweedimensionale als driedimensionale werk. Marjolein zoekt het in kleine maar minstens zo monumentale ruimtelijk zich sterk manifesterende vormen. Else weet in haar tweedimensionale kunst het midden te houden, maar zet ook haar onderwerpen op een monumentale manier neer. Wat hen bindt is dat zij altijd bezig zijn zichzelf te ontwikkelen, nieuwe uitingsvormen te zoeken en daarin ook verrassend genoeg steeds opnieuw weten te slagen. Daarin versterken zij elkaars werk en elkaar als persoon. Alle drie zijn door polderlucht gevormde doorbijters, echte Flevolanders.

De expositie is te bezichtigen van 12 januari tot en met 19 februari 2018 in het Provinciehuis van Flevoland, Visarenddreef 1, 8232 PH  Lelystad, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur.
De officiële opening zal plaatsvinden op vrijdag 12 januari 2018 om 15.00 uur.