Expositie De Deining Gekeerd

De KVF heeft vanaf 17 april een expositie in het Provinciehuis, dit ter gelegenheid van het feit dat 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd aangenomen.

Dit jaar viert de zuiderzeewet zijn 100 jarige bestaan. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden.
In de expositie “De Deining gekeerd” verbeelden 23 Flevolandse kunstenaars hun polder. Kunstenaars zoeken in hun werk ook naar nieuwe vormen en verbeteringen Met hun honger naar onderzoek en iets nieuws creëren, verbeelden zij hun visie op de polder en de zuiderzeewet. Zo worden er werken in verschillende disciplines getoond.
Zij nodigen u van harte uit deze gevarieerde expositie te komen bezoeken.

Opening: vrijdag 20 april om 16:00 uur.

De expositie wordt geopend door Heleen Geluk, auteur van o.a. het boek ‘Verbeelding in Flevoland’
Heleen is zeer geïnteresseerd in de architectuur, vormgeving en beeldende kunst in Flevoland sinds de drooglegging. Zij is werkzaam geweest bij de Rijksdienst IJselmeerpolders en als beleidsmedewerker bij de Provincie

De expositie is te bezoeken van 16 april t/m 28 mei
elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur.
Provinciehuis Lelystad
Visarenddreef 1, 8232  JN Lelystad.