Expositie 366 zonsopkomsten – de kunst van het leven

Sonja Rosing exposeert vanaf 4 januari tot en met 4 maart in de Verbeelding te Zeewolde. Zij exposeert met foto’s, tekeningen, schilderijen en filmpjes.

In januari 2016 begon Sonja Rosing met het project ‘366 zonsopkomsten – de kunst van het leven’.
366 dagen lang zou zij met zonsopkomst buiten zijn om een  wandeling te maken en wat haar ontroerde of boeide  te fotograferen. Met een kleine camera ging zij op pad.
Rond de zonsopkomst zit er volgens de Indiase gezondheidsleer de meeste  levensenergie in de lucht. Die levensenergie kon Sonja goed gebruiken omdat zij al geruime tijd gezondheidsklachten had.

Al gauw bleek dat de  zonsopkomst wandelingen haar gezondheid positief beïnvloeden en dat de foto’s zeer de moeite van het bekijken waard waren.
In 2017 had zij een prachtige expositie in het Provinciehuis.   Een gedeelte van het geëxposeerde werk zal nu ook in De Verbeelding te zien zijn, want inmiddels is Sonja voor de tweede keer met een zonsopkomst project begonnen.  Ze vond de sfeer in de ochtend zo mooi en uniek dat ze nog een keer de uitdaging is aangegaan. Met een professionele camera en potlood en papier is ze iedere ochtend met zonsopkomst weer buiten.
In de expositie laat ze ook schilderijen en tekeningen zien die n.a.v. de wandelingen zijn gemaakt.
De opening vindt plaats op 14 januari om 14.00 uur
OM 14.00 uur opening expositie en gelegenheid om de expositie te bekijken.
OM 15.00 is er een concert van het Gitaarduo de Bruijn&Visser
Om 16.00 zal Sonja over haar werk vertellen.