De schoonheid van geometrie

Op zondag 8 juli is er een boekpresentatie van het boek van Monica Maat 'De schoonheid van geometrie'. Tevens is er een film te zien met de zelfde naam.

Onlangs is het nieuwe boek ‘De schoonheid van geometrie – Kunst in beeld en woord’ van Monica Maat en Michel Martinus verschenen, dat  wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De schoonheid van geometrie geeft een beknopte en eenvoudige toelichting over geometrie en het geometrische werk van beeldend kunstenaar Monica Maat. Vanaf 1985 werkt zij in de traditie van de in 1917 opgerichte kunststroming De Stijl. Zij geeft tevens een aardige inkijk in het proces van de totstandkoming van haar werk. De dichter Michel Martinus heeft op haar verzoek lyrische gedichten geschreven bij de afgebeelde geometrie, die vanuit een heel andere invalshoek op originele wijze de geometrie benaderen. Dat betekent dat de auteurs, in dit geval de beeldend kunstenaar en de dichter elkaar op prachtige wijze aanvullen en versterken. Het boek is door Monica op artistieke wijze vormgegeven en een klein kunstwerk geworden, dat past bij de uiterlijke kenmerken van De Stijl. Kortom, een unieke benadering van geometrie in de kunst, waarvan de schoonheid zeker zichtbaar is!

Overhandiging eerste exemplaar

Op zondagmiddag  8 juli a.s. wordt een eerste exemplaar van het kunstboek aan de directeur van het Stadsmuseum Harderwijk, Corien van der Meulen overhandigd, waar gelijktijdig de opening van de expositie met geometrische werken van Monica Maat plaatsvindt en waar tevens  haar kunstfilm over de geometrie in haar werk in ‘première’ gaat.
Iedereen is van harte welkom.

Opening: zondag 8 juli om 16.00 uur. Inloop 15.30 uur
Stadsmuseum Harderwijk,   Donkerstraat 4

Afgelopen maanden is in opdracht van Monica Maat een korte kunstfilm vervaardigd onder de titel: ‘De schoonheid van Geometrie’, die  haar première zal beleven tijdens de opening van de gelijknamige expositie met haar geometrisch werk op 8 juli 2018 in het Stadsmuseum van Harderwijk.
‘De Schoonheid van Geometrie’ is een korte kunstfilm die in opdracht van Monica is vervaardigd. Een film die gelijktijdig met de tentoonstelling van haar geometrische werk in het Stadsmuseum in Harderwijk haar première zal beleven en waar ook het kunstboek van haar en Michel Martinus gepresenteerd zal worden.
Een film over en met gebruik van geometrie. Het moest geen film over haarzelf worden of over hoe haar werk tot stand komt, maar over geometrie, waarbij als basis geometrische figuren uit haar schilderijen zijn gebruikt. Dat betekent dat zij de basisfiguren uit haar  schilderijen met behulp van de computer heeft bewerkt, waardoor er diverse grafische elementen ontstonden, die zijn doorgestuurd naar de filmstudio, waar ze verder bewerkt werden met behulp van animatie.
Het totale programma en de vertoning van de kunstfilm vindt plaats tijdens de opening
van haar expositie.